Alimentació

3 aliments que són àmpliament recomanats per a nens/es esportistes

Adorable child playing the basketball in the basket field

És realment gratificant saber que aquell petit membre de la família està anat per bon camí des de primerenca edat, a l’anar pel camí del que és saludable realitzant una activitat física. Però potser com a pares han d’assegurar-se que l’alimentació del nen sigui la correcta perquè pugui tenir l’energia suficient i amb els nutrients requerits per a un òptim resultat. Per aquesta raó ha d’estar present una alimentació equilibrada perquè l’acompliment en l’esport que realitzi sigui el millor.

 

Fruites i vegetals

Frutas

Les fruites i els vegetals són una excel·lent font de ferro, vitamines, potassi i hidrats de carboni i fins i tot ajuda a mantenir l’organisme hidratat. Però pel que fa al seu consum, els vegetals poden ingerir sense mesura, mentre que les fruites el millor és menjar-les pels matins. Dins de les que es destaquen hi ha la poma, la maduixa, els espinacs, el bròquil, l’alvocat, el pebrot i el plàtan.

Pasta, civada i arròs

L’arròs integral i la pasta de gra sencer sóArroz-1n aliments plens d’hidrats de carboni que brinden energia i acceleren la recuperació després de l’acti vitat física. També l’aportació de fibra ajuda a una millor digestió dels aliments. L’arròs i la pasta és preferible consumir-ne un cop al dia a l’hora de dinar. La civada es pot ingerir tots els dies.

Salmó i tonyina

Pel que fa al salmó i la tonAtunyina són aliments amb quantitats considerables d’àcid Omega-3 (greixos saludables) que ajuden a la recuperació del cos després d’un bon entrenament. A més, metabolitzen i sintetitzen millor els aliments per evitar que es converteixin en greixos i, per si fos poc, enforteix el sistema immunològic. Així que el recomanable és ingerir unes 4 vegades a la setmana.

 

Com veuràs no és gens complicat planificar una bona alimentació per al nen/a esportista, segur serà més fàcil arribar a la meta a la via del que és saludable. A més, tingues en compte que per a un bon acompliment esportiu la hidratació és bàsica. Així que és imprescindible que el petit begui aigua abans, durant i després de fer exercici per poder reposar el líquid que es perd al suar.